projecten en diensten

 

Projecten en diensten

 

Groen Gas

Vanaf 2020 produceren we ook biogas. Dit doen we met een monomestvergister die biogas uit 100% koeienmest produceert. Het biogas wordt vervolgens gezuiverd en gedroogd en op dezelfde kwaliteit als aardgas gebracht. Na deze bewerkingen mag het groen gas heten en is het een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas.

Groen gas kan ingevoerd worden op het normale gasnet en gebruikt worden door iedereen die een gasaansluiting heeft. Omdat groen gas dezelfde eigenschappen heeft als aardgas, hoeven apparaten niet aangepast te worden.

Mc Donalds Flagship Farm

Sinds 2009 zijn we flagship farm voor Mc Donalds. Via FrieslandCampina zijn we leverancier van milkshakes, ijsmixen en vegetarische kipnuggets in West Europa.

De flagship farmers zijn een 30-tal boeren en producenten wereldwijd die op altijd op zoek zijn naar mogelijkheden voor verduurzaming en verbetering van hun bedrijf en deze met veel passie en kennis van zaken in de praktijk brengen. Ze hebben ernaar gestreefd om verschillende gebieden van duurzaamheid aan te pakken die de productiviteit van hun bedrijf heeft verhoogd en mensen, dieren en de planeet hebben geholpen om goed te gedijen. Als Flagship Farmers willen ze hun ervaringen delen en anderen helpen.

Het Flagship Farmers Program van McDonald’s biedt een platform voor boeren, veehouders, producenten en telers, onderdeel van de toeleveringsketen van McDonald’s, om hun kennis en ervaringen op belangrijke gebieden van agrarische duurzaamheid te delen met andere boeren over de hele wereld. Door samen te werken met andere boeren aan een duurzamere manier van werken, kunnen individuele producenten deel uitmaken van het stimuleren van positieve veranderingen in de wereldwijde landbouwsector en tegelijkertijd de levensvatbaarheid van hun boerderijen beschermen.

 

Lid van FrieslandCampina

Met veel enthousiasme werken we samen met FrieslandCampina. Als leverancier van de melk, maar ook in vele unieke projecten met bijvoorbeeld McDonalds, Mootral en de Nederlandse zorgsector. Vol trots laten we zien hoe wij onze bijdrage in de ‘van gras tot glas’ keten leveren. Het samen optrekken geeft veel inspiratie, meer dan in euro’s is uit te drukken.

 

Inspiratielokatie

Een dag(deel) doorbrengen op onze locatie?

Wij beschikken over een inspirerende locatie voor de ontvangst van ongeveer 20 personen en kunnen rondleidingen verzorgen voor groepen tot 140 personen.

 

We zijn met ons doordacht duurzame melkveebedrijf sterk gericht op nieuwe ontwikkelingen. Zowel op de boerderij als in de keten en in de maatschappij. De inspiratie daarvoor delen we graag.

Een dagdeel op de boerderij blijkt vaak een mooie combinatie te zijn om zowel  nuttig als inspirerend bezig te zijn, met name als dat past bij de mindset van de gasten.

 

Vele bezoekers zijn u voorgegaan. Neem voor meer informatie gerust contact op via de mail, whatsapp of telefonisch.

 

Kosten voor catering of andere wensen mogen rechtstreeks worden geregeld door de gasten. Indien gewenst  kunnen wij de wensen aan een cateraar  doorgeven.

 

Huidige innovatieve ontwikkelingen

Als voorloper op het gebied van doordachte duurzaamheid werken we graag samen met toonaangevende innovatieve bedrijven en start ups op het gebied van technologie in de agrarische sector.

 

Pilots en onderzoeken die momenteel op onze boerderij lopen, zijn:

  • Reductie van methaanuitstoot in de stal
  • Het elektrisch mengen en automatisch voeren van de koeien
  • Efficiënte monomestvergisting
  • Het omzetten van broeikasgassen naar waardevolle componenten
  • Optimalisatie van de Jakoezie

 

Op ons bedrijf staan diverse proefopstellingen en is meetapparatuur geïnstalleerd om metingen voor onderzoek te doen. Tevens denken wij mee in oplossingen om de boerderij verder te verduurzamen.