Arjan Stokman

Ik ben Arjan, de zoon van Anton en Tiny. Al vanaf groep 1 van de basisschool wist ik al wat ik later wilde worden, Boer. Elke dag na school was ik wel aan het helpen op de boerderij. Na de middelbare school was de keuze voor een opleiding makkelijk. Ik ben toen naar de Agrarische hogeschool in Dronten gegaan, waar ik Agrarisch Ondernemerschap heb gestudeerd. In mijn laatste jaar ben ik naar Wageningen verhuisd. Hier heb ik een pre-master dierwetenschappen gevolgd.

 

Na mijn studie ben ik op wereldreis gegaan. In totaal ben ik ruim 8 maanden weggeweest, naar Rusland, China, Japan, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Amerika en Canada. Ik vind reizen geweldig en ik heb veel geleerd en gezien onderweg. Ook ben ik op meerdere melkveebedrijven aan het werk geweest. Ik wist dat als ik wou reizen, ik toen de kans moest pakken. Als je eenmaal boer bent ga je niet zomaar 8 maanden bij jou koeien weg.

In 2014 ben ik bij mijn vader en moeder in de maatschap gekomen en sinds 2016 werk ik fulltime mee op het melkveebedrijf. Ik vind de afwisseling in werkzaamheden geweldig. Tijdens de ochtend en middag ronde ben ik altijd met de koeien bezig. Tussendoor doe ik soms technische klusjes of ben ik met de voersamenstelling bezig. Geen dag is hetzelfde en  er blijft altijd werk op de boerderij.